maj 28, 2024

Sportslig succé i SPT Vilshärad

Så är äntligen den svenska padeltouren igång igen. Den andra SPT-tävlingen har just genomförts i Vilshärad. Sportsligt kan vi enkelt sammanfatta den som succé. Riktigt bra padelmatcher i alla klasser och det bjöds på mycket padelgodis under de tre dagarna.

Imponerade mest gjorde Vasques/Rocafort som fullkomligt krossade allt motstånd fram till turneringssegern. Paret var fullt fokuserade ända fram till matchbollen slogs in i finalen. Den nivån som Vasques/Rocafort höll i denna turnering är förmodligen det bästa vi sett av ett svenskt par.

Vasques/Rocafort som krossade allt motstånd i SPT 2

På damsidan startade turneringen med att Sveriges i särklass bästa damspelare, Baharak Soleymani skadade sig. En knäskada tvingade henne att avbryta matchen och turneringen. Djupt olyckligt såklart. Soleymani är den svenska spelare som är närmast ett internationellt genombrott och hon hade precis anmält sig till nästa WPT-turnering. Vi hoppas nu att skadan inte är allvarlig, utan hoppas att hon snabbt är tillbaka på banan igen.

Damturneringen vanns av Amanda Girdo och Emmie Ekdahl som besegrade Sandra Örtevall och Beatrice Cedermark i finalen med 6-2, 6-4. Finalen var välspelad och bjöd på riktigt fin padel. I B-turneringen imponerade Ingela Pihl/Emma Pettersson, vilket jag tycker är extra roligt då de kommer från Örebro. Jag är övertygad om att vi snart kommer få se Pihl/Pettersson i A-klassen i SPT inom en snar framtid.

Amanda Girdo och Emmie Ekdahl vinnare i damklass A

Sportsligt var turneringen som lyckosam. Desto tråkigare var det att streamingen inte fungerade så bra som vi inom förbundet hade hoppats på. Det var under fredagen och lördagen bitvis dålig kvalité på uppkoppling och det gjorde många besvikna. Inför söndagen beslutade Padelförbundet att istället sända söndagens matcher via förbundets facebooksida. Det fungerade bättre och söndagen bjöd på bra sändningar. Nu får vi i förbundet dra lärdomar av det inträffade och försöka förbättra sändningarna till kommande tävlingar.

Sammantaget så var turneringen en sportslig framgång. Svensk padel utvecklas och gör det fort. Nivån höjs och spelet blir bättre och bättre. Det är roligt för såväl dom som spelar som för oss som tittar. Nu längtar vi till nästa SPT som genomförs i Trelleborg den 14-16/8.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =