maj 28, 2024

Veckans bandeja och gallerträff

Vilken vecka vi haft med padel. En WPT-tävling i Madrid som bjöd på en hel del underhållning under helgen. Och denna vecka har de svenska padeltävlingarna startat. Vi har mycket att se fram emot.

Extra roligt är det såklart att några av sportens allra största tar sig till Sverige för att delta i uppvisning. Till Helsingborg kom bland annat Paquito Navarro och Alejandra Salazar. Och som vanligt bjöds det på både charm och fint spel. Navarro vet hur kan vårdar såväl sportens som sitt eget varumärke.

Så denna veckas bandeja (flipp) och gällerträff (flopp) består av:

Veckans bandeja

  • 1. Paquitto Navarro,en av padelns största stjärnor och underbarn. Har vunnit det mesta på WPT, men jagar fortfarande segrarna med största fokus. Den svenska publiken älskar Navarro. Hans makalös spel, humör och charm är en kombination som gått rakt in i de svenska padelhjärtana. Besöket i Helsingborg var lika lyckosamt som alltid när han besöker Sverige. Det var knappast sista gången vi såg honom gästa oss.
  • 2. Beatriz Gonzáles, kanske är hon nästa stora stjärna på damsidan i världspadeln. Hon vann sin första WPT-titel i Madrid tillsammans med Marta Ortega. Gonzáles imponerade med sitt totalt orädda spel och sina grymma avslutningar. Smashen är riktigt hård och med mer rutin kommer Gonzáles kunna bli en av de allra största. All heder till Ortega som visade hur ledarskap ska gå till när man spelar med en yngre kommande stjärna.
  • 3. Daniel Windahl är tillbaka! I den nyss avslutade turneringen i Helsingborg vann han hela turneringen tillsammans med den lovande spanjoren Yanguas mot Vasques/Rochafort. Förutom att det i sig är ett bra resultat som visar att Windahl är tillbaka från sin skada och att han är bättre än någonsin. Lovande inför alla höstens turneringar på SPT.
  • 4. Bela, den levande legenden och genom tidernas bästa padelspelare. Igen gör han det och tar sig tillbaka till den absoluta toppen i WPT. Tillsammans med Tapia krossade de Navaro/Lima i kvarsfinalen och var så nära att vinna finalen mot Lebron/Galan. Bela visar igen att han är den bäste. Vi längtar redan till nästa WPT!
  • 5. Lebron/Galan är världens i särklass bästa dubbelpar i padeln. Med sin pang-pang-padel krossar de sina motståndare och frågan är vilka som kommer kunna slå dom.

Bubblare:

  • Sändningarna från Helsingborg var sevärda med bra padel. Men framför allt var kommentatorerna , Fredrik Nordin, Studio padel och Johan Håkansson, Padelfeber, rejält bra. Ser fram emot kommande sändningar.
  • Första SPT sedan corona uppehållet spelas i Vilshärad och det är första gången en SPT spelas utomhus. Tävlingen kommer att streamas och en riktig spännande tävling med de bästa svenska spelarna deltar. Tävlingen genomförs den 24/7-26/7.

Veckans gallerträff

Marta Marreros agerande under och efter semifinalförlusten i WPT mot sin medspelare Paula Josemaria Martin är verkligen ett rejält bottennapp. Så agerar man inte, vare sig mot motståndare eller sin partner. Låt oss hoppas att vi slipper se det uppträdandet igen.

Det var veckans bandeja och gallerträff. Är det någon du vill se på kommande lista? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =