maj 28, 2024

Svensk padel hetare än någonsin!

Svensk padel utvecklas fort nu och samtidigt är intresset större än någonsin. Vi ser hur det byggs fler hallar och utebanor runt om i hela landet. Under sommaren är det många som spelat padel och sportsligt går nu padeln i Sverige starkt fram. Det blir en spännande höst vi har framför oss där padeln kommer ta ytterliggare steg framåt i sin utveckling. För svensk padel är hetare än någonsin!

Det är med stor glädje vi kan konstatera att alltfler svenskar upptäckt padeln. Vi är inne i en stark tillväxtfas där det byggs många anläggningar och alltfler utövar padeln frekvent. Ingenting tyder heller på att padeln nått taket i tillväxten. Vi ser att padeln fortsätter växa kraftigt och att kommande steg i utveckling nu är att alltfler föreningar startas. En viktig del i att stötta utvecklingen är nu att se till att ledarutbildningar och tränarutbildningar kommer på plats och startas under hösten 2020. Det är helt nödvändigt att antalet utbildade ledare och tränare ökar om sporten ska kunna växla upp kvalitativt.

Sportsligt händer det mycket nu. I senaste SPT-tävlingen i Vilshärad var det glädjande att se att kvaliteten tagit flera steg framåt. Ungdomarna får kanske inte så mycket uppmärksamhet som de förtjänar. Ungdomsklasserna i Vilshärad bjöd på riktigt fin padel och det bådar gott för kommande framgångar för svensk padel. Ungdomarna är padelns framtid. Även A-klasserna i både dam och herr bjöd på fint spel. Och fortsätter utvecklingen på det viset så kommer svensk padel snart kunna synas på den internationella WPT-touren.

Publikmässigt är intresset mycket stort för padeln. Under rådande omständigheter är det inte tillåtet med publik på plats på våra tävlingar. Från Vilshärad så prövade förbundet att streama för första gången. Och intresset var mycket stort för att följa sändningarna. Tusentals tittare följde sändningarna någon gång under de tre dagarna som sändes. När SVT sände padel i våras så var intresset gigantiskt. Över 600 000 unika tittare såg hela eller delar av matcherna. Det visar hur stort padelintresset är i Sverige.

Så, intresset för svensk padel är större än någonsin. Nu ska vi tillsammans använda det intresset och engagemanget för att utveckla svensk padel. Jag är övertygad om att padeln kan bli än av de största idrotterna i Sverige. Visst vill ni väl vara med på den resan?! För det ser ljust ut för svensk padel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 14 =